Štamparija Art print

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta
Home Izdavaštvo Časopis Krajina Promocija časopisa Krajina na sajmu knjige u Beogradu

Promocija časopisa Krajina na sajmu knjige u Beogradu

Štampa PDF

sajam_knjiga_BeogradNa sajmu knjiga u Beogradu na štandu Republike Srpske u petak, 29. 10. 2010. je održana promocija časopisa Krajina. Na promociji su govorili izdavač Milan Stijak i član uredničke redakcije Mladenko Sadžak.

Milan Stijak je ispričao ponešto o istoriji časopisa koji izlazi već desetu godinu. Podsjetio je na put kroz koji je časopis prošao i probleme sa kojima se susretao, kao i ljude koji su prošli kroz urednički tim časopisa u njegovoj istoriji. Napomenuo je i da se časopis izdaje pod pokroviteljstvom izdavačke kuće "Art print" uz izvjesna sredstva koja smo dobili na konkursima za sufinansiranje književno-umjetničkog stvaralaštva Ministarstva prosvjete i kulture.

Mladenko Sadžak je rekao o uredničkoj viziji redakcije da stvori jednu vezu ili most između starijih djela i savremenog književnog stvaralaštva. Da kroz priču o nekim značajnim djelima srpske književnosti uvežemo i modernu književnost. Putem temata se uspostavlja ta veza sa prošlošću. Podsjetio je na neke od skorašnjih temata - "Dva vijeka od Sala debeloga jera Save Mrkalja" i "Pregled srpske književnosti u Bosni i Hercegovini u 19. vijeku". Takodje nas je upoznao sa nekim od tema kojima će se časopis baviti u idućim brojevima...