Štamparija Art print

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta
Home Izdavaštvo Knjige
Knjige

Časlav D. Koprivica - Budućnost straha i nade

Štampa PDF

krajina-plus-caslavKnjiga Budućnost straha i nade autora Časlava Koprivice je izašla u izdanju Izdavača Art Print u okviru biblioteke "Krajina plus". Da biste pogledali elektronsko izdanje knjige - kliknite na opširnije.

 

 

Opširnije...
 

Aleksandar Dobrijević - Između obrazovanja i samoobrazovanja

Štampa PDF

krajina_plus-3_izdanje_koriceKnjiga Između obrazovanja i samoobrazovanja autora Aleksandra Dobrijevića je izašla u izdanju Izdavača Art Print u okviru biblioteke "Krajina plus". Da biste pogledali elektronsko izdanje knjige - kliknite na opširnije.

 

 

Opširnije...
 

Glas Srpske: Čuvari svetih humki izdavački poduhvat godine

Štampa PDF

slika4thumbKnjiga "Čuvari svetih humki", autora Miše Vujovića, u izdanju "Princip-Presa" iz Beograda, izdavački je poduhvat godine, kojem je pripala nagrada "Moštanica" 15. međunarodnog sajma knjige.

To je jednoglasna odluka žirija, koji je radio u sastavu doktori književnosti Duško Pevulja i Mladenko Sadžak, Dunja Ilić, profesor i urednik redakcije kulture u "Glasu Srpske" Neda Simić-Žerajić.

Ovo vrijedno priznanje na svečanoj dodjeli nagrada u subotu uveče Miši Vujoviću uručio je predsjednik žirija Duško Pevulja.

Beogradskom "Kreativnom centru", koji je izdao knjigu "Priča o dobroj metli", autora Dejana Aleksića pripala je nagrada "Gomionica" za najbolju knjigu za djecu. Predstavniku "Kreativnog centra" nagradu je uručila glavni i odgovorni urednik "Glasa Srpske" Mirjana Kusmuk.

Nagrada "Liplje", koja se dodjeljuje za najbolju knjigu iz savremene književnosti, pripala je Zavodu za udžbenike Srbije za knjigu "Preživljavanje", autora Dragoslava Mihailovića. Nagradu je uručila direktor Sajma Petra Ivić.

Izdavačkoj kući "Art print" iz Banjaluke za djelo "Srpsko zidno slikarstvo 18. vijeka u vizantijskoj tradiciji" Ljiljane Ševo pripala je nagrada "Stuplje" za njegovanje pravoslavne tradicije i duhovnosti, a uručio je direktor "Glasa Srpske" Boris Dmitrašinović.

Zlatna plaketa "Gutenberg" za grafički najbolje proizvedenu knjigu pripala je banjalučkoj štampariji "Art print" za knjigu "50 godina Gimnazije u Bosanskom Petrovcu" autora Branka Despota, srebrna beogradskom "Sinegrafu" za knjigu "Odgovori na pitanja vere i života" patrijarha Pavla i bronzana beogradskoj "Aleksandriji" za "Izabrana dela Meše Selimovića".

Prema riječima predsjednika žirija Duška Pevulje, rad u ovogodišnjem žiriju je bio dosta složeniji i teži nego prethodnih godina, jer je produkcija prispjelih knjiga bila izuzetno bogata.

- Knjigom "Čuvar svetih humki" autor na zanimljiv način oživljava jedno slavno, herojsko, ali tragično i obilježeno vrijeme. To vrijeme personalizovalo je i ličnost Đorđa Mihailovića, koji je glavni junak knjige Miše Vujovića - rekao je Pevulja u obrazloženju nagrade.

Knjiga je komponovana tako, kaže Pevulja, da donosi obiman i reprezentativan, dokumentaran presjek fotografija, koje objedinjuje znalački osmišljena priča.

- Svaka nagrada imponuje čoveku i predstavlja vrednovanje truda i rada, a izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što je žiri to i prepoznao. Knjiga i dokumentarni film su rađeni povodom obeležavanja 90 godina od proboja Solunskog fronta. Glavni junak je Đorđe Mihailović, koji više op šest decenija živi na srpskom vojničkom groblju u Solunu, a predstavlja neku vrstu čuvara sećanja. Njegov odnos prema svom poslu me je i motivisao da napišem ovu knjigu - istakao je dobitnik nagrade "Moštanica" Mišo Vujović.

Kako je naglasio autor, glavni junak knjige, sa nevjerovatnom monaškom predanošću čuva sjećanje i uspomenu na ratnike, "divove" koji su bili u centru svjetske javnosti, zbog nevjerovatne snage "da prsima brane svoju otadžbinu.

Autorka knjige "Srpsko zidno slikarstvo 18. vijeka u vizantijskoj tradiciji" Ljiljana Ševo, koja je dobila nagradu "Stuplje" za njegovanje pravoslavne tradicije i duhovnosti, istakla je da joj nagrada predstavlja, prije svega, podsticaj za dalji rad.

- Knjiga je rezultat mojih višegodišnjih istraživanja i smatrala sam za obavezu da ono što sam istraživala i objavim. Izuzetno sam prijatno iznenađena i drago mi je što je žiri prepoznao značaj istraživanja srpske duhovnosti, prošlosti i srpske kulture uopšte - rekla je Ševo za "Glas Srpske".

Vladimira Stijak-Ilisić iz Izdavačke kuće "Art print" iz Banjaluke, koja je i objavila knjigu Ljiljane Ševo, je rekla da nagrada predstavlja dokaz stručnosti, znanja, ali i neizmjerne ljubavi prema knjizi, kao i smjernicu da idu pravim putem.

Na smotri pisane riječi, Sajmu knjige u Banjaluci, koji je otvoren 21. septembra, a zatvoren u nedjelju uveče, predstavljeno je više od 100 izdavača iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, a organizovane su i promocije knjiga i druženja autora sa čitaocima.

Najposjećenije je bilo druženje književnice Ljiljane Habjanović-Đurović sa čitaocima, a njene knjige sa štanda "Kairosa", su "planule".

- Svaki dan sajma štandovi su bili krcati, a kao i prethodnih, i ove godine smo imali organizovane posjete velikog broja osnovnih i srednjih škola iz cijele Republike Srpske - rekla je direktor Sajma Petra Ivić.

Sajam knjige, u organizaciji "Glasa Srpske" je ove godine održan pod motom "Čovjek koji ne čita dobre knjige nema nikakve prednosti u odnosu na onoga koji ih uopšte ne zna čitati".

Generalni pokrovitelj Sajma knjige je Ministarstvo prosvjete i kulture RS, a glavni medijski pokrovitelj je RTRS.


Velika posjećenost
- Svake godine mišljenja organizatora i izdavača učesnika o organizaciji sajma se razilaze. Međutim, ove godine, na obostrano zadovoljstvo, mišljenja su nam se složila u jedinstvenu ocjenu o zaista kvalitetnoj i iznenađujuće dobro posjećenoj manifestaciji. Drago mi je što je i ove godine knjiga "pobijedila" internet, a dokaz su velike gužve, kako na štandovima tako i na promocijama kapitalnih izdanja - ocijenila je direktor Sajma knjige Petra Ivić.

 

Preuzeto iz Glasa srpske

 

Osvojene dve nagrade na sajmu knjiga "Banja Luka 2010"

Štampa PDF

Na upravo završenom sajmu knjiga Banja Luka 2010 izdavačka kuća Art print je osvojila 2 nagrade i to:

Za djelo "Srpsko zidno slikarstvo 18. vijeka u vizantijskoj tradiciji" Ljiljane Ševo pripala je nagrada "Stuplje" za njegovanje pravoslavne tradicije i duhovnosti, a uručio je direktor "Glasa Srpske" Boris Dmitrašinović.
Posebno smo ponosni što je i zlatna plaketa "Gutenberg" za grafički najbolje proizvedenu knjigu pripala štampariji "Art print" za knjigu "50 godina Gimnazije u Bosanskom Petrovcu" autora Branka Despota.

Autorka knjige "Srpsko zidno slikarstvo 18. vijeka u vizantijskoj tradiciji" Ljiljana Ševo, koja je dobila nagradu "Stuplje" za njegovanje pravoslavne tradicije i duhovnosti, istakla je da joj nagrada predstavlja, prije svega, podsticaj za dalji rad.
- Knjiga je rezultat mojih višegodišnjih istraživanja i smatrala sam za obavezu da ono što sam istraživala i objavim. Izuzetno sam prijatno iznenađena i drago mi je što je žiri prepoznao značaj istraživanja srpske duhovnosti, prošlosti i srpske kulture uopšte - rekla je Ševo za "Glas Srpske".

Vladimira Stijak-Ilisić iz Izdavačke kuće "Art print", koja je i objavila knjigu Ljiljane Ševo, je rekla da nagrada predstavlja dokaz stručnosti, znanja, ali i neizmjerne ljubavi prema knjizi, kao i smjernicu da idu pravim putem.

 

Učešće na Banjalučkom sajmu knjiga

Štampa PDF

Sajam-KnjigeXV Međunarodni sajam knjige, školskog pribora i kancelarijske opreme, u organizaciji "Glasa srpskog - Trgovina" a. d. u Banjoj Luci održava se se od 21. do 26. septembra 2010. godine u halama Velesajma.

SAJAM KNjIGE je na ovim prostorima, najveća kulturna manifestacija u slavu knjige i prilika da se Republika Srpska i Banja Luka predstave svijetu onako kako najbolje znaju - kulturom. Banjolučani cijene knjigu. Potvrdili su to već na prvom SAJMU KNjIGE, održanom 1996. godine.

Između ostalih izlagača tu je zastupljena i naša izdavačka kuća sa više od 200 izdanja. Pozivamo Vas da nas posjetite na sajmu knjiga do 26. septembra.

 

 

Boro Kapetanović - Pesme o Sanskom mostu

Štampa PDF

pesme-o-sanskom-mostu
Knjiga Pesme o Sanskom mostu pisca Bore Kapetanovića je izašla u izdanju Izdavača Art Print u okviru biblioteke "Svedočanstva". Da biste pogledali elektronsko izdanje knjige - kliknite na opširnije.

 

 

Opširnije...
 

Boro Kapetanović - Govor peska

Štampa PDF

Knjiga Govor peska pisca Bore Kapetanovića je izašla u izdanju Izdavača Art Print u okviru biblioteke "Savremena poezija". Da biste pogledali elektronsko izdanje knjige - kliknite na opširnije.

 

 

Opširnije...
 

Boro Kapetanović - Kino u Kini

Štampa PDF

kino-u-kini
Knjiga Kino u Kini pisca Bore Kapetanovića je izašla u izdanju Izdavača Art Print u okviru biblioteke "Rio Grande". Da biste pogledali elektronsko izdanje knjige - kliknite na opširnije.

 

 

Opširnije...
 


Strana 1 od 2